Special Olympics

Nationale Spelen 2022

Twente organiseert dit jaar het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat zijn de Special Olympics Nationale Spelen. Het begint op 10 juni. Het eindigt op 12 juni.

In elke Twentse gemeente zijn wedstrijden. En er komt een echt Olympisch dorp bij de Universiteit van Twente. De openingsceremonie is op vrijdagavond 10 juni. Het begint om 6 uur ’s avonds. Het duurt tot 8 uur ’s avonds. Er doen 2000 sporters mee! Er zijn 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten. En er is een internationaal hockeytoernooi.

Ambassadeurs van de Special Olympics

Maartje, Teun, Wessel, Marjolein en Laxmi, zijn de ambassadeurs van de Special Olympics 2022. Sport en gezond leven is hun passie en levensdoel. Ze worden er fitter, gezonder en blijer van. En ze ontmoeten veel mensen. Ze willen laten zien wat wél kan, ondanks hun beperkingen.

de openingsceremonie!

Meld je aan voor de openingsceremonie van de Special Olympics op 10 juni 2022! Het is in het FBK-stadion in Hengelo van 6 uur ’s avonds tot 8 uur ’s avonds. Het is gratis. Je krijgt een sjaaltje en een flesje drinken. Er is daar begeleiding. Je mag ook met je eigen begeleider komen. Je begeleider krijgt ook een sjaaltje en drinken. Aanmelden kan via www.aveleijn.nl/evenementen.

Pregames

Om te oefenen voor de Special Olympics waren er op 25 september 2021 pregames. Het zijn de Special Olympics in het klein. Team SAM was hiervoor uitgenodigd. Zij keken wat goed ging en wat beter kon. Zo konden ze hun tips en tops delen met de organisatie van de Special Olympics. Zo kunnen de Special Olympics in juni 2022 nóg beter georganiseerd worden. Bekijk hiernaast het filmpje om te zien hoe Team SAM het vond.

Geen Special Olympics voor jou, Maar toch graag sporten?

Kom dan naar ons sportevenement. Kijk op www.aveleijn.nl/evenementen voor de datum.