Slimme apparaten

voor iedereen!

Slimme apparaten kunnen jou soms helpen in het dagelijks leven. In het Living Lab van Aveleijn beoordelen en testen we producten. Handig hè?

Sinds kort werkt Milan Pap in het Living Lab in Almelo. Heb je een vraag over slimme apparaten voor de zorg? Dan weet Milan het antwoord. Milan zorgt ervoor dat alles in het Living Lab soepel verloopt. “Iedereen van Aveleijn kan gratis een zorgproduct proberen voor 4 weken”, vertelt Milan. “Een begeleider kan een product lenen of aanvragen.” Zo kan een robot je bijvoorbeeld dingen helpen herinneren. Of je kunt een koptelefoon lenen die ervoor zorgt dat je geen last hebt van andere geluiden.

Belangrijk werk

Milan begeleidt ook cliënten die bij het Living Lab werken. “Het werk dat deze mensen doen is heel belangrijk. Ze testen nieuwe producten. Ook helpen ze bij de uitleen en repareren producten die kapot zijn. Het is heel leuk om ze hierin te begeleiden.”

Techniek als hobby

Jonathan Kleine werkt ook bij het Living Lab. Hij woont op een woongroep van Aveleijn in Enschede. Hij is 2 keer in de week bij het Living Lab. “Techniek is een hobby van me. Daarom heb ik het hier naar mijn zin.” Jonathan test veel producten. “Soms is er een handleiding, soms moeten we die zelf nog maken.” Wat voor Jonathan het leukst is? “Als ik smartphones en tablets kan repareren. Ik vind het leuk om met techniek én mijn handen bezig te zijn. Maar ik vind het ook leuk om anderen wat te leren. Dat lukt hier goed!”

Meer weten?

Wil je weten of de slimme apparaten van het Living Lab iets voor jou kunnen betekenen? Vraag het je begeleider.

Bekijk hier een aantal producten uit het Living Lab.