Lekker samen in beweging!

Benieuwd of je samen met anderen kunt bewegen op jouw locatie? Lees snel verder!

Veel mensen voelen zich gezonder als ze sporten. Maar dat lukt niet iedereen even goed. Wat kan helpen is dat je samen met anderen gaat sporten. Bijvoorbeeld op je locatie. Dat doen ze al op sommige plekken.

KVV Losser

KVV Losser is een dagbesteding. Bij KVV Losser kunnen deelnemers overdag hardlopen. In de middagpauze wordt er gevoetbald. Wil iemand leren om sterker te worden? Dan kan boksen hierbij helpen. Bekijk online een filmpje over KVV. Je ziet wat voor dagbesteding het is. En hoe ze sporten.

Waarom is samen sporten zo fijn?

  1. Je hebt contact met anderen en leert misschien wel nieuwe mensen kennen.
  2. Je houdt je makkelijker aan de afspraak om te gaan sporten.
  3. Je deelt je plezier, het is gezellig.
  4. Je helpt elkaar wanneer het sporten lastig gaat.
  5. Je kunt elkaar uitdagen.

Ook bij Amaliahof sporten ze veel. Elke maandag is er een beweegkwartiertje op de dagbesteding. Iedereen die hier werkt en wil bewegen, kan meedoen. In setjes van 2 mensen gaan ze sporten. Begeleider Anne doet dan met ze mee. Dit kan tennis zijn, iets omgooien, voetballen, oefeningen doen. En er zijn veel cliënten die op de vrijdag zwemmen. We hebben een deel van het zwembad afgehuurd. Ongeveer 15 mensen van Amaliahof doen hieraan mee. Zij vinden dit leuk en ontspannend.

Anne sport soms ook met 1 iemand. Dat is bijvoorbeeld als iemand een groep te druk vindt. Vaak doen ze dan oefeningen. Of ze maken een wandeling. In februari is een groepje cliënten begonnen met dansen. Een danslerares uit Denekamp helpt hen hierbij. Zij geeft 1 keer per week dansles aan de cliënten.

Wil jij ook samen sporten?

Vraag aan jouw begeleider wat er bij jou in de buurt mogelijk is.