Minder suiker bij
dagbesteding ‘t Meera
Nadine had een uitdaging. Ze wilde minder suiker eten. Ze ging dat samen met anderen bij ’t Meera leren. Dat ging heel goed. Nadine eet nu minder suiker en meer gezonde dingen. Ze voelt zich nu gezonder en beter.
Tips van Nadine
Nadine heeft een paar goede tips voor jou.
- Kijk hoeveel suiker er zit in wat je eet of drinkt.
- Eet veel groente. Bijvoorbeeld komkommer, tomaat, augurk.
- Eet fruit. Maar ook daar zit suiker in, dus eet niet teveel fruit.
- Eet minder van de ongezonde dingen. Dus een klein stukje taart en niet een groot stuk. En kies dan de gezondste uit. Niet die met de meeste slagroom.
- Neem geen chips, energiedrank en frisdrank.
- Neem geen snoep maar een paar noten.
- Ga sporten. Nadine gaat samen met een vriendin. Dat is gezellig.
Tips van Nalinie
Ook Nalinie deed mee met de uitdaging. Net als Nadine wilde ze minder suiker eten. De tips van Nalinie:
- Knip plaatjes uit van dingen met veel suiker. En plak deze op een groot papier. Dan onthoud je goed wat ongezond is.
- Knip ook plaatjes uit van wat wel gezond is. Dan weet je weer wat je wel kunt eten.
- Eet niet teveel. Ook niet van gezonde dingen. Genoeg is genoeg.
- Vraag hulp van anderen.
lekkere winterstamppot
Heb je zin in een lekkere winterstamppot? Maak dan de stamppot zuurkool van Tamara.
wat heb je nodig
- 2 eetlepels vloeibare boter
- Half zakje spekjes
- 2 blokjes bouillon
- 1 bloemkool
- 1 zak zuurkool
Hoe maak je het klaar:
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en zo klein mogelijk
- Doe water in de pan en doe er 2 bouillon blokjes bij
- Kook de bloemkool ongeveer 15 minuten
- Zet de zuurkool op en kook het ongeveer 15 minuten
- Bak de spekjes zonder boter
- Als de bloemkool en zuurkool gaar zijn, giet je het af
- Met staafmixer maak je puree van de bloemkool
- Op gevoel doe je er 2 eetlepels boter doorheen
- Schep met een houten lepel de zuurkool en spekjes door de puree
Voor eigen smaak kun je er misschien iets peper door doen.