Een nieuw cliëntportaal: Caren
Belangrijke dingen van jou staan in de computer van Aveleijn. Zoals je naam, adres en wat je hebt meegemaakt. Dat is je dossier. We noemen dat ONS. Je kunt dit bekijken via caren.
Je dossier en je rapportage staan samen in het ECD. Vanaf juni heet dit ONS.
Zelf meelezen
Je begeleiders kunnen samen met jou een rapportage schrijven in ONS. Wist je dat je jouw rapportage zelf kunt lezen? Zo kun je zien wat je samen met je begeleider in ONS hebt gezet. Natasja van Team SAM las haar eigen rapportage. Dat was best spannend, vond ze. Ze heeft dan ook een tip: ‘Bekijk je dossier met iemand die je vertrouwt. En met wie je goed kunt praten. Zoals je begeleider.’ Je bepaalt zelf of je het wel of niet wilt lezen. Er is nog een tip. Schrijf de rapportage samen met je begeleider. Ook kun je in caren zelf kiezen wie jouw dossier kan lezen.
Reageren
In caren kun je op de rapportage reageren. Misschien heb je vragen over wat er staat. Dan kun je dat in caren laten weten. Daarna praat je er met je begeleider over. Je kunt ook zien wie een rapportage heeft geschreven. De voornaam van een begeleider staat erbij.
Melding in je agenda
In caren staat een agenda. Deze kun je invullen. Je krijgt dan meldingen van je afspraken. Raimond van Team SAM testte dit. Hij zegt: ‘Mijn begeleidster zette een afspraak in de agenda. Ik kreeg toen een melding via caren dat mijn begeleidster langs zou komen. Dat vond ik erg handig.’
Makkelijk
Caren ziet er ook mooi uit. ‘Je hebt er plaatjes en er staan geen moeilijke woorden’, vertelt Natasja. Caren is dus makkelijk te begrijpen.
Hulp
Misschien klinkt caren nog moeilijk. Maar je krijgt hulp. Team SAM gaat in 2023 samen met coaches van het ECD trainingen geven over caren. Ze komen dan bij jou langs op je locatie. Ze leggen jou, verwanten en begeleiders uit hoe caren werkt. Zo kunnen ook je begeleiders je ermee helpen. Daardoor kan jij straks makkelijk caren gebruiken.
